Dealer worden?

Flexibiliteit belangrijk voor jou en je klanten?

PayforUse biedt flexibel kantoormeubilair

Ken je dat?

Jouw klant is op zoek naar kantoormeubilair maar wil nog niet overgaan tot koop. Het liefst wil je klant huren, zeker in deze onzekere tijd. Jij hebt nog geen huurmeubilair in jouw assortiment. PayforUse biedt de oplossing voor jou en je klant! 

PayforUse biedt je ergonomische meubilair voor een vaste lage prijs per maand.

Totale ontzorgd als dealer

Als dealer kan jij ons meubilair inzetten bij je klant. Wij nemen, wanneer je dat wenst, alle randzaken daarbij van je over. We onderhouden het contact met jouw klant en de eindgebruiker van het meubilair, we overleggen wanneer we het meubilair kunnen komen leveren en monteren en sturen jouw klant maandelijks een factuur voor het meubilair. Jij als dealer ontvangt over deze factuur 20% commissie.  

Ik onderhoud liever zelf het contact

Hou je toch liever zelf contact met je klant? Geen probleem. Bestel je meubilair bij PayforUse. Wij houden contact met jou over de levering en montage van het meubilair en verwachten dat jij dit met je eindklant afstemt. Wanneer er een defect optreed bij het meubilair geef jij dit aan ons door, PayforUse stuurt dan een monteur om het meubilair te maken of om te ruilen. Daarnaast geef jij het bij ons aan wanneer je eindklant het meubilair niet meer nodig heeft, wij halen het dan voor je op en stoppen het abonnement. In dit geval sturen wij geen factuur naar je eindklant maar naar jou als dealer. Wij verrekenen daarbij direct de 20% commissie korting.

Ons assortiment

De voordelen op een rij

Wat heb je nodig?

Een bureaustoel, losse werkplek of een volledige set nodig? Bij PayforUse bieden we het allemaal. Er is genoeg keuze om bij de wensen van uw klant aan te sluiten. 

Toch een specifieke wens? Neem gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee.

Totale ontzorging

Meerdere werkplekken nodig voor jouw klant? Wij komen de werkplekken brengen en monteren waar je wilt en dit voor maar €40,- excl. BTW per werkplek. 

Jij hoeft dus als dealer niks te doen! 

Ergonomische werkplek

In de juiste houding werken is belangrijk, wij begrijpen dat. Het juiste meubilair draagt bij aan een goede houding. Onze experts staan voor jou en je klanten klaar om alles juist in te stellen.

Iets stuk?
We zijn al onderweg

Superservice! Geef per telefoon of mail bij ons aan wat het probleem is. 

Wij zorgen ervoor dat er zo snel mogelijk een monteur bij je klant langsgaat om het meubilair te maken of eventueel om te ruilen. 

Maandelijks aanpasbaar en opzebaar

Heeft je klant meer of minder werkplekken nodig? Geen enkel probleem. Breng ons op de hoogte van het verzoek en wij zorgen dat er extra meubilair gebracht wordt óf halen het meubilair wat niet meer nodig is op. 

Geen contracten of moeilijke opzegtermijnen, bij ons is het pas echt flexibel werken.

Geen administratieve chaos

Wij proberen het facturatie proces zo makkelijk en overzichtelijk mogelijk te houden. Wel zo fijn! 

Elke maand een verzamelfactuur in je mailbox zodat je niet per werkplek administratie hoeft te doen.

Neem contact met ons op